Λίγα λόγια

Ιατρική Σχολή Αθηνών

1990-1996

Ο Διονύσης Πανδής εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπου κατέλαβε εξέχουσα σειρά (8ος) και τιμήθηκε με υποτροφία. Ολοκλήρωσε χωρίς καθυστέρηση τις σπουδές του με βαθμό “λίαν καλώς”.

Ειδίκευση στη Νευρολογία

2001-2005

Μετά την εκπλήρωση της υποχρεωτικής τότε υπηρεσία υπαίθρου στην Κέρκυρα (1996-1997) ακολούθησε η εκπαίδευση του στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Κως (1997-1998) και στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας (1998-1999). Στη συνέχεια εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας ως οπλίτης ιατρός (1999-2001) και αμέσως μετά ξεκίνησε την ειδίκευση του στην Νευρολογία επιλέγοντας το Αιγινήτειο νοσοκομείο (2001-2005).

Εξειδίκευση στην επιληψία και στην ηλεκτροεγκεφαλογραφία

2005-2006

Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσης του στην Νευρολογία του προτάθηκε η παραμονή στο Αιγινήτειο σε έμμισθη οργανική θέση και του χορηγήθηκε υποτροφία για τη μετάβαση στις ΗΠΑ και την εξειδίκευση του Επιλέχθηκε το πανεπιστήμιο Columbia και μετέβη εκεί όπου παρακολούθησε research fellowship στην επιληψία και στην ηλεκτροεγκεφαλογραφία (Columbia Comprehensive Epilepsy Center, NewYork-Presbyterian Hospital/Columbia University Medical Center). Επέστρεψε με πλούσια εμπειρία όσον αφορά στη διαχείριση ασθενών με επιληψία, στη μελέτη ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων και στη λειτουργία μονάδας 24ωρης video ΗΕΓ καταγραφής .

Ο Διονύσης Πανδής υπηρετεί τα τελευταία 24 έτη στη Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Τα πρώτα έτη υπηρέτησε ως ειδικευόμενος ιατρός ενώ μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου εξειδικεύτηκε στην επιληψία και στην ηλεκτροεγκεφαλογραφία, προσελήφθη σε έμμισθη θέση Νευρολόγου αναλαμβάνοντας κατά διαστήματα καθήκοντα σε όλα τα κλινικά τμήματα του νοσοκομείου (άνοιες και εξωπυραμιδικά νοσήματα, απομυελινωτικές νόσοι και παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος, νευροπάθειες/μυοπάθειες). Την τελευταία 15ετία έχει επικεντρωθεί στην επιληψία και στην ηλεκτροεγκεφαλογραφία με κύριο καθήκον την καθημερινή γνωμάτευση των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων της κλινικής και την παρακολούθηση και αντιμετώπιση ατόμων με επιληψία. Ασκεί παράλληλα καθήκοντα γενικής νευρολογίας με την διενέργεια εξωτερικών ιατρείων και εφημερίων. Όλα αυτά τα έτη συμμετέχει επίσης ενεργά στην προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής μέσω διαλέξεων αμφιθεάτρου και κλινικών σεμιναρίων και στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών στη Νευρολογία.

Ο κ. Πανδής τέλος διατηρεί θέση συμβούλου νευρολόγου στην Ψυχιατρική Κλινική ‘ΚΑΣΤΑΛΙΑ’ όπου γνωματεύει τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα των ασθενών και παρακολουθεί τις νευρολογικές τους παθήσεις.

Ο Διονύσης Πανδής διατηρεί σύγχρονο ιδιωτικό ιατρείο στην οδό Μακεδόνων 2, στην Πλατεία Μαβίλη.

Παρακολουθεί ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα κατόπιν ραντεβού.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό ηλεκτροεγκεφαλογράφο, όπου διενεργούνται καθημερινά ΗΕΓ, γνωματεύονται από τον ίδιο και τα αποτελέσματα παραδίδονται αμέσως στους ασθενείς με τις κατάλληλες οδηγίες και ιατρικές συμβουλές.

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ και συνταγογραφεί εξετάσεις και φάρμακα για τους ασθενείς του.

Υπάρχει γραμματεία/νοσηλεύτρια που εξυπηρετεί τους ασθενείς.